Wandelingen

 

Wij houden beide van zowel een actieve als van een rust of bourgondische vakantie. Een wandeling of een fietstocht moet er elke vakantie bijzijn. Hieronder al vast een aantal prachtige wandelingen in de buurt die we zelf gedaan hebben.

 

Caminito del Rey 

In 2018 hebben we zelf deze prachtige wandeling gedaan.  Caminito del Rey  is sinds de heropening op 28 maart 2015 een toeristische en economische trekpleister geworden in de provincie Málaga. Meer dan 300.000 wandelaars per jaar komen naar het Koningspad Caminito del Rey. Er is een kandidaatschap ingediend voor lid te worden van Werelderfgoed Unesco.

Vanaf 20 maart 2023 nieuwe directe treinverbinding vanuit stad Málaga naar Caminito del Rey. Rechtstreeks in 53 minuten voor slechts 7 euro heen en terug. Eerste vertrek uit Malaga om 8h24 en laatste terug naar Malaga om 20h18. Hoewel de weg met de wagen van onze casa naar Caminito del Rey ook zeer mooi is om te doen.

Tijdens de wandeling ben je verplicht een helm te dragen en ga je ook langs smalle padjes. Het is een avontuurlijke, maar oh zo mooie wandeling. Zeker een aanrader om te doen. De totale wandelroute is 7.7 km.

Best is om op voorhand tickets te bestellen via de officiële website van Caminito del Rey.

El Saltillo in Canillas de Acdeituno

Deze  wandeling hebben we in 2023 gedaan en  noemen ze het kleine broertje van Caminito de Rey, maar moet hier zeker niet voor onderdoen. 

De wandeltocht start in het witte dorpje Canillas de Aceituno in de Axarquia streek ligt 30 minuten rijden van onze casa.

Het is absoluut iets voor de avontuurlijke wandelaar waarbij de paadjes niet zijn afgeschermd en dus ook niet ongevaarlijk.

Deze wandeltocht is niet aan te raden met jonge kinderen. Dit is een wandeling van 9 km en ook heel leuk om achteraf het dorpje Canillas de Aceituno te bezichtigen.

 

Rio Chillar (Nerja)

Deze prachtige wandeling hebben we in het najaar van 2021 gedaan.  Op 25 minuten rijden met de wagen van onze Casa kan je deze wandeling door de  Rio chillar terugvinden.

Je loopt bijna constant door het koele water van de kabbelende rivier en heel verfrissend op hete zomerdagen.

Hoe verder je in de wandelroute komt, hoe groter de stenen en rotsen. Stevige sportschoenen zijn dus nodig om comfortabel de wandeltocht te doen.  Je kiest zelf hoever je gaat en wanneer je langs dezelfde weg terugkomt.

Heen en terug wandel je 13 kilometer en ben je gemiddeld 5 uur onderweg. Vergeet dus zeker niet een rugzakje met drinken en eten.

 

 

El Torcal

1u15 van onze Casa vind je El Torcal de Antequera.   Het El Torcal natuurreservaat, el Paraje Natural de El Torcal, is één van de mooiste en indrukwekkendste geologische natuurparken van Andalusië. Vanwege de unieke kalksteenformatie geeft het haast een surrealistisch en griezelig gevoel. Dit natuurlijke uitstapje  mag dan ook zeker niet missenals je houdt van wandelen.

Ongeveer 150 miljoen jaar geleden lag het grootste deel van het park onder de Tethys oceaan. De onrustige aardkost zorgde ervoor dat de zeebodem tot in de bergen steeg, waardoor de zeebodem tot een hoogte kwam van 1300 meter. Miljoenen jaren van regen en wind zorgden ervoor dat er verschillende spectaculaire kalksteenformaties ontstonden in heel Europa.  

Ondanks de barre omstandigheden en de relatief hoge hoogte heeft het reservaat een grote verscheidenheid aan flora en fauna. Onder de karstformaties zijn weelderige, bijna tropische valleien vol vegetatie en vol leven.  

Wij hebben in dit gebied een wandeling gemaakt najaar 2021.