Frigiliana

 

Frigiliana is zeker van velen de favoriet van de vele witte dorpjes die Andalusië rijk is. Dit is echt wel geen wonder! Het totaalplaatje klopt gewoon. Het is één van de charmantste dorpjes aan de Costa del Sol op een 25 minuten van onze casa.

 

 Pueblo blanco Frigiliana bestaat uit 2 delen: het lagere gedeelte is nieuwer, het bovenste “de Murisco Mudéjar” is het oudere gedeelte en prachtig om te bezoeken. 

 

Laat je volledig betoveren door haar doolhof aan autovrije straatjes. De nette witgekalkte pittoreske huisjes contrasteren prachtig met de azuur blauwe hemel. Veel deuren zijn geverfd in pastelkleuren waardoor je je soms in Ibiza waant.  Achter iedere hoek schuilt een verrassing in de vorm  van een leuk winkeltje of een adembenemend zicht op de schitterende omgeving. Heel in de verte zie je bij helder weer de zee! 

Als je het nieuwe gedeelte binnenrijdt vind je een grote gemeenschappelijke parkeerplaats bij de ingang van het dorp. Dit is de gemakkelijkste plek om te parkeren. Probeer zeker uit het centrum te blijven met de auto. Je vastrijden in de smalle straatjes is geen aanrader. Boven deze parking is een pleintje met verschillende winkeltjes.

 

Al klimmend door de smal geplaveide straatjes zal je heel wat leuke adresjes ontdekken om te lunchen of tapas te eten. Door het hoogteverschil bieden heel wat restaurants een adembenemend zicht op de omgeving.  Wees zeker niet bang om de vele leuke straatjes in en uit te wandelen. Telkens weer zul je versteld staan van de gezellige hoekjes, leuke winkeltjes en toffe tapas bars. Verdwalen kun je er echt niet want telkens kom je op een uitzichtpunt waar je het dorp kunt bewonderen en je oriënteren. 

De lokale markt in het dorp is op donderdag en zondag. Zeker de moeite als je lokale producten en specialiteiten wil leren kennen.

Liefhebbers van groen en inheemse plantensoorten, kunnen hun hart ophalen in de botanische tuin van Santa Fiora. Deze tuin werd in 2010 geopend en ligt langs de promenade die loopt van Avenida Carlos Cano tot het historische centrum van Frigiliana.

Achter Frigiliana ligt de heuvel “El Fuerte”. Via een wandelroute van een 7-tal km bereik je de top. Van hieruit, op een hoogte van 963 m, heb je een adembenemend zicht op de witte dorpen en het hele kustgebied van Málaga. Als je van stevig wandelen houdt mag je deze trip zeker niet overslaan. 

Het mooie witte dorp ligt in het natuurgebied van Sierras Almijara, Tejada en Alhama. Dit park is onlangs toegevoegd aan de lijst van beschermde natuurgebieden waardoor het alle aandacht krijgt dat het verdient. Frigiliana is ook de ideale uitvalsbasis voor heerlijke wandelingen: – Río Higueron is een rustige rivier met leuke plekjes om te picknicken en wandelen –Rio Chillar in Nerja is met zijn waterpoelen een heerlijke rivier om doorheen te wandelen