Malaga

 

Malaga vinden we een geweldige stad.  We zijn helemaal verliefd op deze bruisende stad omdat het alles te bieden heeft voor een super leuke citytrip. In het oude centrum vind je musea, cultuur, historische monumenten, tapasbars, leuke pleintjes ...

De stad Malaga ligt vlak aan zee en heeft ook een mooi haven en zeer mooie stranden.

 

Vanuit Torre del Mar heel goed te bereiken met de bus aan een zeer democratische prijs.


Onze favoriete bezienswaardigheden  bevinden zich allemaal in het historisch centrum. Een must om het kasteel Gibralfaro te bezoeken waarbij je super mooie zichten hebt op de stad. Terug beneden ontdek je al het moois van de burcht Alcazaba en het Teatro Romano. De Kathedraal van Malaga kan je ook niet missen in jouw citytrip. Vanuit veel plaatsen zie je deze geweldige mastodont heersen over de stad.

Malaga was vroeger een handelstad aan de zee en vandaar is de haven ook heel populair. 

Een tripje naar Malaga staat onlosmakelijk met het eten van tapas.  Je vindt er zeer authentieke tapasbars en ook meer hedendaagse tapasbars. Je kan best wat rondslenteren en naar eigen goesting een tapasbar binnen lopen of natuurlijk op een van de vele terrasjes genieten.

Er zijn heel wat musea te bezoeken in Malaga.  Uiteraard is het museum van een van de beroemdste schilders aller tijden Pablo Picasso  het bekendste. Alsook het Centre Pompidou van Malaga in de haven, met als eye-catcher de kleurige kubus. Voor hedendaagse kunsten is er het CAC museum. Genoeg cultuur en kunst te ontdekken dus.

In elke stad is er wel tijd en aanbod om te gaan shoppen,alsook in Malaga.  Er is een super mooie hoofdwinkelstraat Calle Larios. Daarnaast ook wel nog boetieks en kleinere leuke winkels in Calle Nueva en Calle San Juan. En een paar overdekte shoppinmalls zijn er ook.