Nerja

 

Nerja ligt ongeveer 5 minuten rijden van Frigiliana, dus is zeker iets dat je kan combineren. Hoewel je voor beide stadjes ook zeker afzonderlijk een hele dag kan uittrekken. 

Nerja staat bekend om zijn gezellige centrum, de vele stranden, het heerlijke eten en de bezienswaardigheden welke zeker de moeite waard zijn om te bezichtigen. Of je nu van cultuur houdt of gewoon lekker op het strand wil liggen het kan allemaal. Nerja is bekend om het meest charmante kuststadje van Spanje.  

 

Wandel richting het ‘Balcón de Europa’ van Nerja en geniet van een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee. De naam komt van koning Alfonso XII.  In 1884 na een grote aardbeving bracht de koning een bezoek aan Nerja. Het moment dat hij op het rotsachtige gedeelte kwam waar toenmalig een een 9e-eeuw Moors fort was, besliste hij: “Dit is het balkon van Europa!”. Je hebt hier vanuit het zuidelijk punt in Andalucia een prachtig zicht op de Middellandse Zee en het hooggebergte vlak bij de kust. 

 

Nerja heeft qua eten ook veel te bieden. Met maar liefst 300 restaurants zit er altijd wel iets van jouw keuze bij. Bij het slenteren in het stadje kom je allerlei verschillende restaurants en tapasbars tegen voor elk wat wils. Op 3 kilometer van Nerja ga je naar de beroemde druipsteengrotten van Nerja, beter bekend als de prehistorische Kathedraal. Het bezit een van de grootste formatie van stalactieten en stalagmieten. De grotten zijn pas toevallig ontdekt in 1959 door 5 vrienden die op vleermuizenjacht waren. Het is handig om een extra vest mee te nemen naar binnen , ook in de zomer.

 

In Nerja vind je ook maar liefst 13 stranden. Playa Burriana is absoluut heel gezellig. Er is een leuke strandpromenade Paseo Marítimo Antonio Mercero met veel restaurants en een heel breed zandstrand.