Sevilla

 

Tijdens een citytrip naar  Sevilla krijgt u een divers aanbod van highlights en bezienswaardigheden. In totaal hebben wij 3 nachten voorzien om ter plaatste te zijn, want ook wel aan te raden is.

Wij hebben ook deze keer gekozen om eerst een fietstoer te doen via Baja Bikes , zodanig je al een eerste indruk krijgt van de stad en allerlei tips mee krijgt om te doen en hoe je tickets voor bepaalde zaken te bestellen. Het was een fietstour van 3 uur.

Het historische stadscentrum met Moorse invloeden, zoals het Koninklijke paleis Real Alcazar de Sevilla en de grote kathedraal met de Giralda-toren zijn hoogtepunten tijdens uw citytrip Sevilla. Maar ook het bekende plein Plaza de España, groene stadsparken en de overheerlijke tapas maken de stad Sevilla  tot een van de mooiste steden van Andalusië en Spanje. 

Het 'Alcázar Real de Sevilla' is het koninklijk paleis van Sevilla en één van de highlights van Andalusië. Dit Moorse paleizen complex is met stip de bekendste bezienswaardigheid van de stad en het Alcazar paleis met zijn schitterende Moorse details mag zeker niet ontbreken tijdens uw citytrip. Het paleis is tegenwoordig nog steeds in gebruik door de Spaanse Koning en vanwege het beperkte aantal bezoekers per uur is het belangrijk uw tickets vooraf te kopen. 

De 'Catedral de Santa María de la Sede' is een van de grootste kathedralen ter wereld. De kathedraal is gebouwd over de restanten van een Moorse moskee, waarvan de oude Giralda toren nog een restant is. In de kathedraal zijn o.a. een schatkamer, het graf van Columbus en de Koninklijke kapel te bewonderen of u beklimt de Giralda-toren voor een prachtig uitzicht over de stad Sevilla.

De 'Plaza de Toros de la Real Maestranza' is de grootste arena voor stierenvechten in Spanje. In de indrukwekkende 18e eeuwse stierenvechtarena van de Plaza de Toros  ligt het 'Museo Taurino', een museum over (de geschiedenis van) het stierenvechten in Sevilla.

 

Flamenco is de typische muziek, zang en dans van Andalusië. Een indrukwekkende ervaring om een keer een flamenco optreden live mee te maken.  Zo is de Triana wijk het hart van de flamenco in Sevilla. Het Musea del Baile Flamenco  (MBF) in het centrum van Sevilla is een museum in het teken van de typische Andalusische dans flamenco.

 

Hoewel het over het algemeen mogelijk is om van de ene plaats naar de andere te lopen, is het mogelijk dat de hoge temperaturen in Sevilla het moeilijk maken om je te verplaatsen, vooral midden op de dag.

Een mogelijkheid om u tijdens de hitte in de stad te verplaatsen is een toeristische bus door Sevilla te nemen, die stopt bij de belangrijkste plaatsen, voorzien is van airconditioning en niet zo druk is als de metro of de openbare bus.