Fietstochten

 

Hieronder alvast een aantal leuke fietstochten in de  buurt.

 

El Acebuchal

 Vanuit onze Casa kan je richting Torrox rijden met de fiets en vandaar de bergen in richting El Acebuchal, het zogenaamde spookdorpje in Andalusië. In het hart van het Siërra’s de Tejeda, Almijara y Alhama natuurpark vind je dit adembenemend mooie dorpje.

Je kan hier prachtige wandelingen maken, hiken of mountainbiken.

Het dorpje is ontstaan in de 17de eeuw, maar heeft enorm geleden onder de Spaanse burgeroorlog. In 1948 heeft men bevolen aan de 200 inwoners om het dorp te verlaten. Tot 1998 blijft het dorp verlaten en de woningen vervallen. 
Begin jaren 2000 is een inwoner, Antonio Sanchez, terug gestart met de heropbouw van het dorp. Stelselmatig komen mensen terug naar het dorp om de woningen, van hun voorouders te herstellen.

Zeker de moeite waard om dit dorpje te bezoeken met de fiets of met de wagen en zeker niet te vergeten lekker te gaan lunchen in de enige plaatselijke Bar Acebuchal. 

Deze Bar serveert heerlijke gerechten met als hoogtepunt het zelfgebakken brood met overheerlijke olijfolie.

Als je dit dorpje met de fiets wil bezoeken dan raden we zeker een e-bike of e-mountainbike aan met bredere banden. Want de wegen ernaartoe zijn niet allemaal verhard.

De laatste keer dat we met de fiets zijn gereden, hebben we ook een extra batterij (of oplader van de fiets) meegenomen, om in de bar op te laden.

We zijn teruggekomen langs het mooie witte dorpje Cómpeta en Sayalonga. Je kan hier zeker een daguitstap van maken. De fietsroute zelf was 55 km of 3 uur lang. 

 

 

 

 

Fietsen kan je huren bij  Nederlandstalige top fietsenwinkels: