Cordoba

 

Cordoba is, samen met Sevilla en Granada een van de meest bezochte steden in Andalusië,  en met een goede reden!

Een een- of tweedaagse reis naar Cordoba betekent het ontdekken van een van de mooiste oude steden van Andalusië, maar ook prestigieuze monumenten zoals de Mosque-Kathedraal van Cordoba of het Alcázar.

Ook hier kunnen we de toer met Baja Bikes per fiets zeker aanraden.

 

Om het historische centrum van Cordoba te bereiken, gaat u door de Almodovar-poort, die omgeven is door hoge muren en kantelen.

Het markeert de ingang van La Judería, de oude joodse wijk van Cordoba. Wandel door de typische straten met hun witte gevels en balkons vol bloemen.

Kijk eens naar la calleja de las Flores, het beroemdste steegje van Cordoba dat leidt naar een prachtig uitzicht op de kathedraal van de moskee van Cordoba.

Deze buurt is een UNESCO werelderfgoed en bevat de meeste historische monumenten die u in Cordoba moet bezoeken. Het is ook de plaats waar de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad te vinden zijn, zoals de Moskeeënkathedraal en Alcázar.

In dit gebied kunt u ook winkelen in tal van lederwaren- en juwelierszaken.

De Moskeekathedraal van Cordoba (ook wel de Mezquita genoemd) is het meest symbolische monument van de stad en zeker het meest indrukwekkende.

Nadat het in 785 door een islamitische emir op de ruïnes van een kerk was gebouwd, werd het in de loop van enkele eeuwen vergroot en verfraaid. Vandaag de dag wordt het beschouwd als een van de mooiste voorbeelden van islamitische kunst in Spanje.

Na de christelijke verovering werd in het centrum een kathedraal gebouwd, wat resulteerde in een unieke mix van architectonische stijlen.

Binnen kunt u de zuilen en de eindeloze rode en witte arcades bewonderen, verheerlijkt door de prachtige verlichting.

Voor fotografen is het een droom om een uur of twee te besteden aan het fotograferen van de kolommen vanuit elke hoek.

Het is adembenemend, de sfeer is hier echt bijzonder. Je zult het geweldig vinden!

 

 Het Alcázar de los Reyes Cristianos moet u ook zeker gezien hebben(in het Engels “Alcázar of the Christian Kings”).

Tijdens de inquisitie was het een residentie voor katholieke monarchen, maar ook het hoofdkwartier van het inquisitierechtbank. Toen werd het omgebouwd tot een gevangenis.

U kunt uw bezoek beginnen met het beklimmen van een van de 4 torens van het Alcázar. U bereikt de vestingmuren en geniet van een uniek panoramisch uitzicht over de stad.

Ga dan terug naar beneden om het interieur van het Alcázar van Cordoba te bezoeken, met zijn mozaïek salon, de koninklijke baden en het Moorse terras. Dan kunt u genieten van het hoogtepunt van de tour, de prachtige tuinen.

Er zijn brede paden omgeven door bomen en sinaasappelbomen met prachtige fonteinen en vijvers in het midden.

Een wandeling in de tuin is echt ontspannend en verfrissend, de perfecte gelegenheid om even te pauzeren in de schaduw.

Het Alcázar van de Christelijke Koningen is een must en zeer ontspannend na een dagje sightseeing in Cordoba!