Granada

 

Deze zuid-Spaanse stad is niet alleen qua ligging speciaal, maar huist ook nog eens talloze culturele schatten, meestal in de vorm van unieke architectuur. Om Granada te ontdekken, heb je toch minstens 2 dagen nodig. Ook hier hebben wij een toer gedaan met Baja Bikes (deze was heel pittig, al een geluk waren het elektrische fietsen).

Vooral het Alhambra, het historische pronkstuk van heel Spanje, mag je absoluut niet missen tijdens een bezoek aan Granada. De stad is in het verleden eeuwenlang in handen geweest van de Moren. Hierdoor oogt de stad in veel opzichten meer Arabisch dan Europees. Ook zal je in Granada veel Joodse invloeden terugvinden, maar ook de Spaanse Inquisitie heeft zijn sporen achtergelaten. Dankzij al deze invloeden is Granada een voor Europese begrippen unieke smeltkroes van culturen waar je ogen tekort komt!

 

Hoewel de rijke historie van de stad vaak de boventoon voert, zeker op gebied van toerisme, is Granada ook een ontzettend jonge en hippe plek met een bruisend nachtleven. Traditionele eettentjes worden afgewisseld door moderne restaurants, bars en clubs. Dankzij haar prestigieuze universiteit is Granada bovendien een zeer internationale stad. In tegenstelling tot veel plekken in Spanje zal je op straat meer talen horen dan je kent!

 

Wie dus zin heeft in een actieve cultuurvakantie, waarbij je in de avonden (en nachten) ook genoeg te doen en te zien hebt moet absoluut naar Granada! 

 

Hier kan je zeker 2 dagen voor uittrekken om te bezoeken, zodanig dat je ook 's avonds een leuke Flamengo kan meepikken.

Deze stad bezoeken via een fietstour van Baja Bikes is zeker een aanrader.